پیام خود را بنویسید

معرفی اداره فرهنگی و فوق برنامه : اداره امور فرهنگی و فوق برنامه

 

  اداره امور فرهنگی و فوق برنامه

 

  دانشگاه امروزه در سطح جهانی علاوه بر کارکرد و وظایف آموزشی و پژوهشی وظایف جدیدی در عرصه فرهنگی و اجتماعی برعهده گرفته است که از جمله می توان به نقش فرهنگ سازی و جامعه پذیری اشاره کرد به عبارت دیگر اگرچه دانشگاه برای تولید دانش و تربیت افراد متخصص همت می گمارد و برای اشتغال آینده آنها در اجتماع تلاش می کند ، اما در دانشجویان باید هنجارها ، ارزش ها و باورهایی درونی شود که با محیط شغلی آینده آنها مناسبت داشته باشد و این رفتارها و هنجارها ، چیزی نیستند که منحصرا در کلاس های رسمی تحقق پیدا کنند.

  با عنایت به کارکردهای پیش گفته و جایگاه ویژه دانشگاه در توسعه و پیشرفت کشور و با توجه به اهمیت فرهنگ و نقش انکار ناپذیر فعالیت های فرهنگی و فوق برنامه به عنوان آموزش های غیر رسمی در جذب استعدادها ، شکوفایی توانمندی ها و افزایش تجربیات سودمند دانشگاهیان، اهمیت و جایگاه اداره امور فرهنگی و فوق برنامه در هدایت و ساماندهی به فعالیتهای فرهنگی بیش از پیش نمایان می شود. 

  اداره امور فرهنگی، فوق برنامه  در زمینه های ذیل فعالیت می نماید:

 ۱ - برنامه ریزی ، هدایت و نظارت بر فعالیت های فرهنگی دانشگاه

  ۲- فراهم آوردن تسهیلات لازم برای گسترش و تعمیم فعالیت های فرهنگی دانشگاهیان

  ۳- ترغیب دانشجویان به شرکت در برنامه های فرهنگی و هنری

  ۴- برقراری ارتباط و همکاری های مشترک با مراکز و موسسات فرهنگی

  ۵ –مطالعه ،بررسی و شناسایی معضلات فرهنگی دانشگاهیان، نیازهای فکری مخاطبان، زمینه ها و علل آسیب پذیری و چاره اندیشی در مورد راه حل های مشکلات فرهنگی.

  ۶- ایجاد تسهیلات لازم برای آشنایی دانشگاهیان بامظاهر تمدن و فرهنگ دینی و ملی از طریق سیاحت و بازدید.

  ۷- زمینه سازی برای آشنایی دانشجویان و برقراری ارتباط ایشان با نهادها و موسسات علمی ، فرهنگی و آشنایی با عالمان ، اندیشمندان و فرزانگان .

  ۸- ایجاد زمینه های مناسب برای عرضه آثار فرهنگی و هنری دانشجویان .

  ۹- حمایت و پشتیبانی از فعالیت های فرهنگی تشکل های دانشجویی .

  ۱۰- تشکیل و حمایت از کانون های فرهنگی و هنری دانشجویی .

  ۱۱- برگزاری مراسمات مختلف تجلیل ، تکریم و یادواره دانشمندان و فرزانگان.

  ۱۲- برگزاری برنامه های مختلف برای پر کردن اوقات فراعت دانشگاهیان نظیر کلاسهای آموزشی، مسابقات فرهنگی و هنری ، اردوها ، نمایشگاههای فرهنگی و هنری، جشنواره ها و...

   

  معرفی بخش ها و فعالیت های اداره امور فرهنگی و فوق برنامه:

  · واحد سمعی و بصری و مرکز عرضه محصولات فرهنگی دانشگاه: این واحد در زمینه های فیلمبرداری، عکاسی و تهیه گزارش از فعالیت های فرهنگی و فوق برنامه و تکثیر فیلم های موجود در آرشیو جهت واحدها متقاضی و همچنین خرید اقلام صوتی، تصویری نسبت به رفع نیاز متقاضیان در رابطه با اقلام فرهنگی اقدام می نماید.

 

  * امور کانون های فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشجویان: این واحد در حوزه اداره امور فرهنگی و فوق برنامه با تعداد ۳۷ کانون دانشجویی شامل کانون های: قرآن و عترت، حجاب و عفاف، شعر و ادب،‌ سرود، خوشنویسی، فیلم و عکس، طراحی و نقاشی، هلال احمر، فناوری اطلاعات، سلامت رفتار، ایثار،‌ امام علی(ع)، پژواک، نشر، مهر و مناسبت ها و... فعالیت می نماید. کانون های فوق الذکر توسط دانشجویان و در محیط دانشگاهی در جهت ایجاد بستر مناسب برای شناسایی و رشد و شکوفایی استعدادها و توانایی های دانشجویان در زمینه های فرهنگی، هنری و اجتماعی شکل گرفته است.

 

  * امور انجمن های علمی مستقل رشته ای: به منظور تقویت نشاط علمی در میان دانشجویان و حمایت از فعالیت های جمعی و خودجوش پژوهشی و راهنمایی و مشارکت دانشجویان مستعد در جهت بالندگی علمی و فرهنگی دانشگاه، انجمن های علمی دانشجویی رشته های مختلف تحصیلی در اداره امور فرهنگی و فوق برنامه تشکیل گردیده است. در حال حاضر تعداد ده انجمن علمی شامل: انجمن های علمی پزشکی علوم پایه، علوم بالینی، پرستاری، مامایی، علوم آزمایشگاهی، هوشبری، اتاق عمل، بهداشت خانواده، بهداشت محیط و مبارزه با بیماری ها به منظور ارتقاء سطح علمی دانشجویان فعالیت می نماید.

 

  * امور فوق برنامه: این واحد متولی غنی سازی اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه بوده و سعی دارد با برنامه های مختلف در این زمینه انجام وظیفه نماید. از جمله برنامه های این واحد می توان به موارد ذیل اشاره نمود: ۱. برگزاری اردوهای فرهنگی، زیارتی، علمی و تفریحی داخل استان بصورت هفنگی و به مناسبت های مختلف و با اعلام قبلی و با مشارکت تشکل های دانشجوئی و مجزا «یک هفته برادران یک هفته خواهران» و همچنین اردوهای خارج استان در پایان هر ترم تحصیلی در قالب دو کاروان مجزا «خواهران و برادران» . ۲. برگزاری نمایشگاه های کتاب، عکس، آثار هنری و غیره . ۳. برگزاری مسابقات فرهنگی در سطح پرسنل و دانشجویان. ۴. ساماندهی و انجام پخش فیلم در دانشگاه و خوابگاه های دانشجوئی.

 

  * امور مراسمات و مناسبت ها:

  تقریباً اکثر فعالیت های این واحد نظیر برگزاری مراسم ملّی و مذهبی، جشن ها و اعیاد، مراسم سوگواری، دُعا و نیایش، جلسات گفتگوی دانشجوئی، پرسش و پاسخ، شب شعر، جلسات نقد و بررسی ادبی و بسیاری فعالیت های در چارچوب کانون ها و تشکل های دانشجوئی مذکور وابسته با مشارکت فعال دانشجویان در دانشگاه و خوابگاه های دانشجوئی برگزار می شود.

 

  * تشکل های اسلامی دانشجویان: بمنظور تحقق آرمان های حضرت امام خمینی(ره) و رهنمودهای رهبر معظم رهبری مبنی بر تحقق دانشگاه اسلامی، تشکل های دانشجویی در چارچوب ضوابط و مقررات دانشگاه ها تشکیل گردیده است. هم اکنون ۱۰ تشکل دانشجوئی در دانشگاه فعالیت دارند که عــبارتند از:

  * حوزه بسیج دانشجوئی دانشگاه:

  ››› پایگاه مقاومت بسیج دانشجوئی دانشکده پزشکی برادران. ››› پایگاه مقاومت بسیج دانشجوئی دانشکده پزشکی خواهران.

  ››› پایگاه مقاومت بسیج دانشجوئی دانشکده پرستاری و مامائی برادران. ››› پایگاه مقاومت بسیج دانشجوئی دانشکده پرستاری و مامائی خواهران.

  ››› پایگاه مقاومت بسیج دانشجوئی دانشکده پیراپزشکی و بهداشت برادران. ››› پایگاه مقاومت بسیج دانشجوئی دانشکده پیراپزشکی و بهداشت خواهران.

  * انجمن اسلامی دانشجویان:

  ››› انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی ››› انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پرستاری و مامائی بویه

  ››› انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پیراپزشکی و بهداشت

 

  * اتاق فرهنگی و پایگاه اطلاع رسانی خوابگاههای دانشجوئی: این واحد از سوی اداره امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه به منظور پر کردن اوقات فراغت دانشجویان مقیم خوابگاه و ارتقاء سطح آگاهی ایشان تشکیل شده که به برخی از فعالیت های آن می پردازیم:

  ››› خدمات رایانه ای از قبیل: اینترنت پر سرعت، رایت CD ، تایپ، پرینت و ...

  ››› خدمات کتابخانه ای با جدیدترین کُتب در بخش های مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی، بهداشت روانی، مشاوره و ...

  ››› پخش فیلم سینمائی هفته ای دوبار و اعزام دانشجویان به سینمای داخل شهر توسط واحد امور سینمائی اتاق فرهنگی خوابگاه

  ››› خدمات مطبوعاتی از جمله روزنامه های محلی و سراسری، نشریات و مجلات علمی، فرهنگی و خبری، گفتنی است این کار طبق نظرسنجی انجام شده از دانشجویان مقیم خوابگاه تهیه و در اختیار ایشان قرار می گیرد.

  ››› بانک نوار و CD و امانت معتبرترین و جدیدترین محصولات فرهنگی به دانشجویان.

  ››› برگزاری دعای پر فیض کمیل، ندبه، توسل و همچنین برگزاری مراسم به مناسبت های مختلف ملّی و مذهبی در خوابگاه که بعضاً با همکاری دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه و سایر تشکل های دانشجوئی انجام می شود.

  ››› آموزش و سرویس دهی بخش رایانه توسط کاردان ناظر بر واحد رایانه خوابگاه در طول هفته.

  ››› تبلیغات و اطلاع رسانی صحیح و به موقع در قالب پوستر و اطلاعیه فرهنگی ارائه شده از سوی اداره امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه و ...

 

  * دبیرخانه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی :

  تهیه دستور کار کمیته ناظر بر نشریات

  طرح درخواستهای انتشار نشریه و بررسی آنها در کمیته

  طرح شکایات واصله از نشریات دانشگاهی و بررسی کمی و کیفی نشریات در کمیته

  اجرای عملیاتی مراحل صدور مجوز نشریه

 

  * دبیرخانه کمیته حمایت ونظارت برانجمن های مستقل رشته ای:

 هماهنگی با دانشکده ها برای تشکیل انجمن علمی مستقلدستور کار جلسات کمیته

 بررسی درخواست ها و برنامه های انجمن های علمی و طرح در جلسه

 ابلاغ مصوبات کمیته به اعضاء « مدیریت پژوهشی دانشگاه ، اداره امور فرهنگی و فوق برنامه ، دانشکده ها و دبیران انجمن های علمی




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 15596 بار   |   دفعات چاپ: 1680 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 193 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به معاونت فرهنگی و دانشجویی می باشد.